Organik Tarım - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı 30
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi YGS6
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Tülay Dizikısa
Tarihçe
Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı, Eylül 2010’de eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. İlk mezunlarını 2012 yılı bahar dönemi sonunda vermiştir. Bölümümüzdeki eğitim ve öğretim faaliyetleri üç Dr. Öğr. Üyesi ve 105 öğrenci ile devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak, alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanmak. alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri toplayabilme, yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olmak. matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik konularında alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanmak, tarım-sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanmak. Mezun olan öğrencilere BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM bölümü Organik Tarım programı önlisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan TYT sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir. Programa ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan DGS sınavından başarılı olmak şartıyla lisans programlarında öğrenim görebilirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültesinin belirtilen bölümlerine üçüncü sınıftan itibaren geçiş hakları bulunmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS değerindeki derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler, 40 iş günü değerindeki stajını da tamamlayıp mezun olur.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı başta olmak üzere, peyzaj, çiçekçilik, organik kozmetik, seracılık, organik et ve süt sığırcılığı, tavukçuluk, arıcılık, su ürünleri yetiştiriciliği sektörlerinde iş bulabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60'dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=99