Makine - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi YGS1
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğretim Görevlisi Sirer ALBAYRAK
Tarihçe
Ağrı Meslek Yüksekokulu ve Makine Bölümü Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 02.11.2001 tarihli toplantısında METEB Projesi çerçevesinde 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d -2 maddesi uyarınca Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak açılmıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce(ÖSYM) düzenlenmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, YGS sınavından aldıkları puan ve Ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedirler.4702 sayılı kanun ile Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları mezunları Meslek Yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirilebilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Meslek Yüksekokulu Makina Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavıyla kendi meslek alanlarında seçebilecekleri fakültelerde, aldıkları derslerden muaf tutularak eğitimlerine devam edebilecekleri gibi, Açık Öğretim Fakültelerinin İşletme ve İktisat bölümlerinin 3.sınıflarına doğrudan kayıt yaptırabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Makina alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.
Mezun İstihdam Olanakları
Program amacı doğrultusunda elde edilen kazanım sonucu, Makina imalatına yönelik işletmelerde, teknik ressam, tezgah operatörü, kontrol elemanı, bakım sorumlusu, bölüm şefi olarak görev alabilir. Küçük ve orta büyüklükteki makina imalatına yönelik işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolünü de üstlenebilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında imalat, bakım ve kontrol teknikeri olarak görev alabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu önlisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin: • Programın müfredatında belirtilen derslerden minimum 120 AKTS ders alarak, bu derslerin tümünde başarılı olması. • 4.00 üzerinden 2.00 Genel Not Ortalamaya (GNO) sahip olması. • 40 iş günü zorunlu stajını tamamlamış olması.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=81