Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Muhammed Emin GÜLDÜREN
Tarihçe
Kazanılan Derece
Programı başarılı bir şekilde tamamlayıp, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler Nükleer teknoloji ve radyasyon güvenliği teknikeri derecesine sahip olur.
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş veya öğrenci değişimi programlarına başvuru yapabilir.
Öğrencilerin kayıt kabul, sınav ve değerlendirme işlemleri Yüksek Öğrenim Kanuna ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan Yüksek Öğretim Kurulu kararlarına ve yönetmeliklerine göre yapılmaktadır. Orta öğretimden yükseköğretime geçişte iki aşamalı bir sınav sistemi uygulanmaktadır. Sınavlar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir. Programımıza kabul edilmek isteyen adayların Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının en az 150 ve üzeri olması gerekir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde kayıt kabul işlemleri, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar ayrıca Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön lisans Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerinden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilirler.
Programı başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde; Enerji Sistemleri Mühendisliği
Enerji Yönetimi,Elektrik Mühendisliği,Elektrik-Elektronik Mühendisliği,Fizik,Fizik Mühendisliği,Nükleer Enerji Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Mezun İstihdam Olanakları
Nükleer güç santralleri, Radyoizotop üretim merkezleri, Devlet hastaneleri ve özel hastaneler, Kalibrasyon firmaları Radyoaktif malzeme üreticisi ya da radyoaktif kaynakları kullanarak hizmet veya servis sağlayan kurum ve kuruluşlarıdır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır
Her dersin sınav, değerlendirme ve notlama kriterleri, Ders Bilgi Paketinde yer alan "Değerlendirme Sistemi" tablolarında ayrıntılı olarak tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır. Daha ayrıntılı bilgiye https://www.agri.edu.tr/tr/idari/ogrenciisleri/kategori/odb-yonetmelikler linkinden ulaşılabilir.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7172