Halkla İlişkiler ve Reklamcılık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Tarihçe
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüz, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüz, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı itibariyle alanında uzman 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de bitirme çalışmasının yapılması mezuniyet için şarttır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüz mezunları, halkla ilişkiler ajansları, reklam ajansları, iletişim ajansları, medya şirketleri, sosyal medya şirketleri, kurumsal iletişim departmanları, sivil toplum kuruluşları, pazarlama şirketleri, marka danışmanlığı şirketleri, özel ve kamu hastaneleri, üniversiteler, belediyeler, siyasi partiler gibi kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarında yönetici, uzman, danışman, tasarımcı, temsilci veya sorumlu pozisyonlarında istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 55 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait başarısız oldukları tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirler.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=7148