Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı 100
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Tarihçe
Programa 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenci alımı gerçekleşmiştir.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrenciye Sivil Hava Ulaştırma Hizmetleri alanında önlisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Türk öğrenciler, SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ bölümüne Ölçme Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)sonucuna göre kabul edilirler. Daha fazla bilgi için OSYM sayfasında yer alan OSYS Kılavuzunu inceleyiniz. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıdaki lisans programlarda öğrenim görebilirler.
Havacılık Yönetimi, İşletme, İşletme Yönetimi, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.
Mezun İstihdam Olanakları
Türk Havayolları A.O. Genel Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası, yerli ve yabancı özel havayolu işletmeleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü işletme/şirket ve havaalanlarının değişik faaliyet alanları ve aynı zamanda sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketler, havaalanları, seyahat acentaları ve diğer turizm işletmelerinde çalışılabilecektir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirme süreçlerine ilişkin genel bilgiler için Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne başvurulabilir.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6972