İnşaat Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı 100
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

İnşaat sektörü kendisiyle birlikte birçok sektörde iş hacmini geliştirdiği için bütün ekonomilerde lokomotif sektör olarak tanımlanır. Dolayısıyla inşaat sektörü ekonomik büyüme, ihracat, istihdam ve mikro boyuttaki birçok ekonomik büyüklükte etken rol oynamaktadır.
İnşaat Teknolojisi Programı’nın amacı, sektörün ihtiyaç ve gelişmelerine cevap verecek şekilde inşaat konusunda bilgili, inşaat işleme makine ve ekipmanlarının bakımı ile onarımını yapabilecek, inşaat yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, inşaat laboratuvarlarında kalite ve kontrol yapabilecek mezunlar yetiştirmektir. İstihdam yapısının sürekli ve sürdürülebilir olduğu inşaat sektöründe aktif rol oynayacak program mezunlarımız konut inşaatı, fabrika inşaatı, alışveriş merkezleri inşaatı, yol, baraj, havalimanı, liman, su iletim hatları, spor tesisleri inşaatı, resmi devlet dairelerinin kontrolörlük birimleri, yerel yönetimlerin kontrolörlük birimleri, özel denetim birimleri, tüm resmi ya da özel kurumların inşaat daireleri ve proje ofislerinde görev alabilirler.

Bölüm Başkanı
Öğretim Görevlisi Ömer Faruk GÖKÇE
BEK Üyeleri
Öğretim Görevlisi Şeyda Nur TOPRAK
BEK Üyeleri
Öğretim Görevlisi Serdar Murat Uğur TOPRAK
Tarihçe
2018 yılında YÖK tarafından Eğitim Projesi kapsamına alınarak Patnos Meslek Yüksekokulu,Teknik Programlar Bölümü bünyesi altında kurulmuş ve öğrenci alımına başlanmıştır. Halen Patnos Meslek Yüksekokulu, İnşaat Bölümü bünyesinde öğrenci alımına devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Önlisans derecesi ile tekniker ünvanı kazanılmaktadır
Kabul Koşulları
Bu programa 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Yükseköğretim Kurulu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde öğrenci alınır. Kayıt yaptıracak öğrencilerin bir başka örgün yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmamaları şarttır.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile alanlarındaki lisans programlarına yerleştirilebilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve 40 iş günü mesleki stajını tamamlayan öğrencilere İnşaat Teknolojisi alanında ön lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Devlet kurumlarında tekniker olarak, özel sektörde ara vasıflı eleman (tekniker) olarak, inşaat şirketlerinde, proje bürolarında ve şantiyelerde tekniker olarak istihdam edilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve genel sınavına tabi tutulurlar. Başarı notu; ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, uygulama vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı ve yarıyıl sonu sınavının katkısı hesaplanarak belirlenir. Ara sınav ve genel sınavların ağırlığı %40-%60 arasında olacak şekilde dersi okutan öğretim elemanı tarafından belirlenir.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6553