Bilgisayar Programcılığı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı 100
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Bilgisayar Programcılığı programı ders içerikleri çalışma hayatının her kademesinde kullanılabilecek bilgileri içermektedir. Eğitim süresince mesleğin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler verilir. Bu programın müfredatı; bilgisayar teknolojisi, donanım ve yazılım sistemleri, temel elektronik prensiplerini anlatan derslerle zengin bir içeriğe sahiptir.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Emre KILINÇ
Tarihçe
2019 yılında YÖK tarafından Eğitim Projesi kapsamına alınarak Patnos Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bünyesi altında kurulmuş ve 2020 yılından itibaren öğrenci alımına başlanmıştır ve öğrenci alımına devam edilmektedir.
Kazanılan Derece
Programdan mezun olan öğrencilere ‘Bilgisayar Teknikeri’ unvanı verilir.
Kabul Koşulları
Bu programa 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Yükseköğretim Kurulu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde öğrenci alınır. Kayıt yaptıracak öğrencilerin bir başka örgün yükseköğretim kurumunda kayıtlı olmamaları gerekir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile alanlarındaki lisans programlarına yerleştirilebilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 143 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve 20 iş günü mesleki stajını tamamlayan öğrencilere Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı ön lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bilgisayar Programcılığı Programı mezunları; yazılım firmaları, bilgisayar satış ve destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, internet yayıncılık şirketleri, radyo - tv şirketleri ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 oranındadır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6549