Bankacılık ve Sigortacılık - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi YGS6
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğretim Görevlisi Serhat ALPAĞUT
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğretim Görevlisi Serhat ALPAĞUT
BEK Üyeleri
Öğretim Görevlisi Adem ÖZDEMİR
Tarihçe
Program Eleşkirt Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. Daha sonra 2016 yılı itibariyle 53 öğrenci ile eğitim-öğretimine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Ön Lisans
Kabul Koşulları
Adaylar kontenjan dolmamışsa ÖSYM sınavı sonuçlarına göre kayıt yaptırabilirler.
Üst Kademeye Geçiş
İki yıllık ön lisans öğretimini başarı ile tamamlayanlar, isterlerse dikey geçiş sınavına (DGS) girip başarılı olurlarsa, kendi alanlarına uygun, dört yıllık lisans programlarına kayıt yaptırabilirler. Ayrıca , sınavsız olarak açık öğretim fakültesinin üçüncü sınıfına kayıt yaptırarak, öğrenimlerine lisans düzeyinde devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarı ile tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 30 iş günü yaz stajını başarı ile tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımızın çalıştıkları iş alanları; bankaların genel müdürlükleri, bölge müdürlükleri ve şubeleri, sigorta şirketlerinin genel müdürlükleri ve bölge müdürlükleri, sigorta şirketlerinin pazarlama kanalları olan sigorta acenteleri ve sigorta broker ofisleri, bireysel emeklilik şirketlerinin genel müdürlükleri ve bölge müdürlükleri, sigorta eksper ofisleri, para ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren aracı kurum, leasing ve faktöring firmalarıdır. Ayrıca yasal mevzuatın koşullarını yerine getirerek sigorta acenteliği ve sigorta eksperliği yapabilirler/yapmaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında dersler kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70 ine, uygulamaların en az %80 ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb ölçme araçlarında elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından 55 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB VE CC harf notlarında birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC VE DD notları şartlı başarı notlarıdır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6170