Aşçılık - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 5
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi YGS4
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğretim Görevlisi M. NECATİ ERKEM
BEK Üyeleri
Öğretim Görevlisi TANER TUNCER
BEK Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi ÇETİN BAYRAK
Tarihçe
Kazanılan Derece
Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" unvanı verilir. ( Önlisans Derecesi; YÖK Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), 5. Düzey )
Kabul Koşulları
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.

Üst Kademeye Geçiş
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Mezun İstihdam Olanakları
Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmî kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir.




https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6168