Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TM2
Program İçeriği
Tarihçe
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve bölüme bağlı Siyaset ve Sosyal Bilimler, Hukuk Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Kentleşme ve Çevre Sorunları anabilim dalları ile birlikte üniversitemizin ilk kurulan bölümlerinden biridir.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilere Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans diploması verilir
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan LYS sınavından başarılı olmak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ileriki yıllarda lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de bitirme çalışmasının yapılması mezuniyet için şarttır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları, Türkiye’de kamu kesiminde kaymakam, idari hakim, müfettiş, denetçi, hesap uzmanı gibi kadrolarda çalışabilecekleri gibi özel kesimde de yönetici ve müfettiş gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Bölüm mezunlarının Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İstatistik Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkez Bankası gibi kurumlarda çalışma imkânları bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait başarısız oldukları tüm derslerden bütünleme sınavına girebilir.



https://obs.agri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=115